Politie Groningen controleert op fietsverlichting

Bron: www.politie.nl

Groningen – De politie in Groningen heeft vrijdagavond en -nacht rondom het centrum van Groningen 256 fietsers bekeurd die zonder fietsverlichting fietsten. Dit was ongeveer een derde van het totaal aantal gecontroleerde fietsers. Ook kregen zij allemaal de folder Fietsverlicht! uitgereikt. De controle werd over het algemeen gewaardeerd door de fietsers. De controle was onderdeel van een regionale campagne.

In twee maanden tijd zijn bijna 600 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die zonder fietsverlichting fietsten. In het najaar van 2015 is door de Groningse overheden een fietsverlichtingscampagne begonnen. Fietsers zijn verplicht om in het donker, bij schemer of tijdens slecht weer verlichting te voeren. Veel mensen fietsen echter nog steeds zonder licht. Zij hebben vaak niet door dat ze gevaar opleveren voor zichzelf en voor anderen.

Samenwerking

De Groningse overheden voeren daarom campagne om aandacht te vragen voor fietsverlichting. Zo werd er, in samenwerking met bijna alle wegbeheerders in de provincie, in de hele provincie Groningen met milieuvriendelijke krijtverf de boodschap ’Fiets verlicht’ op fietspaden geverfd. Ook zijn er straattheateracteurs ingezet die mensen op weekmarkten in de stad en de provincie Groningen op humoristische wijze wezen op het belang van goede fietsverlichting. Zij deelden daarbij een speciaal ontwikkelde fietsverlichtingsfolder uit en doosjes pepermunt. In de stad Groningen is er samengewerkt met waarnemend nachtburgemeester Chris Garrit en wethouder Paul de Rook die samen met een promotieteam van Verkeerswijzer Groningen fietslampjes uitdeelden aan fietsers zonder goede verlichting. Daarbij kregen de fietsers ook de folder uitgereikt om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van zichtbaar zijn op de weg.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*