Zeldzame steppekievit gespot in Noordlaren

Noordlaren – In Noordlaren is gisteren de zeldzame steppekievit gespot. Het is voor het eerst in jaren dat de vogel gezien is in het Noorden. De vogel werd ontdekt door een wandelaar op de Osdijk, een weggetje door de polder.

Tientallen vogelaars en andere nieuwsgierigen kwamen zondagavond met verrekijkers en fototoestellen naar het dorp om een glimp op te vangen van deze bijzondere vogel. Vele mensen waren op tijd maar een enkele net te laat, rond kwart over negen was de steppekievit gevlogen. Maandagmiddag werd het beestje opnieuw gezien in een weiland in Noordlaren en trok ook vanavond weer de nodige bekijks. De hele avond was het een komen en gaan van fotografen en vogelaars, ze komen uit het hele land.

De steppekievit is een vogel die normaal gesproken leeft op de steppen van Siberiƫ en Kazachstan. Het is een trekvogel die overwintert in onder andere noordoost-Afrika. In Nederland en omliggende landen wordt de vogel heel soms gezien.

 

Foto’s en bericht: Sander Graafhuis

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*