Paard raakt te water bij Paterswolde

Ruben Huisman 112Haren.nl & Martin Nuver redactie

Eelde/ Paterswolde – Op de grens nabij Eelde en Haren lag maandagmorgen om 10:15 uur op de Achtermadeweg een paard in een sloot. Een vee arts werd al vrij snel opgetrommeld omdat het dier zwak was door de kou en de spanning.

Brandweer Eelde kwam als eerste ter plaatse op de locatie en probeerde het dier met brandslangen en mankracht eruit te krijgen. Dat lukte bijna, maar het dier gleed er weer in.

 

De hulpverleningskraan(HV) van brandweer Groningen aan de Sontweg werd er bij opgeroepen en die verleende assistentie. Samen lukte het om het dier eruit te takelen. Uiteindelijk graasde het paard in het weiland en kwam die weer tot rust.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*