Negatief reisadvies wordt verlengd tot 15 april

Robin Feunekes – 112Groningen.nl & Oogtv.nl (Bron) & Telegraaf

Landelijk –  Het advies om niet naar het buitenland te reizen wordt verlengd tot 15 april. Dat hebben bronnen rond het kabinet aan De Telegraaf laten weten, meldt oogtv.nl.

Het negatieve reisadvies gold tot 31 maart en wordt dus twee weken verlengd. Het definitieve besluit moet nog worden genomen, maar volgens de bronnen is dit een formaliteit. Het verlengen van het negatieve reisadvies zal maandagavond bekend worden gemaakt op een persconferentie van demissionair premier Mark Rutte (VVD). Op dit moment staat het reisadvies voor alle landen op oranje, wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan.

Zaterdag werd al bekend dat de huidige coronamaatregelen verlengd worden tot eind maart omdat de besmettingscijfers nog te hoog zijn. Wel worden er voorbereidingen getroffen om over drie weken de samenleving meer lucht te geven. Mogelijk kunnen dan de terrassen open en kan het HO starten met het geven van fysiek onderwijs.