Lange file na fors ongeval nabij Julianaplein, twee gewonden

Groningen – Op de zuidelijke ringweg is donderdagmiddag om 15:45 uur een verkeersongeluk ontstaan, ter hoogte van de afrit naar de Hereweg zegt Oogtv. Bij dit ongeluk waren twee of drie voertuigen betrokken. Het is niet bekend of betrokkenen bij dit ongeluk gewond zijn geraakt. Volgens omstanders is de schade aan de betrokken voertuigen groot. Bergers kwamen ter plaatse om de voertuigen van de rijbaan te verwijderen. Naast de voertuigen raakte ook een Rimob (zogenaamde rimpelbuisobstakelbeveiliger) bij de afslag aanzienlijk beschadigd.

De hulpdiensten zagen zich genoodzaakt alle rijbanen in oostelijke richting vanaf het Julianaplein af te sluiten. Daardoor ontstonden files voor het Julianaplein, onder meer voor verkeer vanaf de A7 uit de richting Drachten en voor verkeer vanaf de westelijke ringweg (N370). Ook het verkeer vanuit de richting Assen kon niet rechtsaf slaan op het Julianaplein, met een opstopping als gevolg.Twee personen werden gecontroleerd maar hoefden niet naar een ziekenhuis aldus Tessel Horsman van de politie.