Twee mannen aangehouden voor poging brandstichting in Eelde, politie doet uitgebreid onderzoek

Drenthe – De politie Noord Drenthe doet onderzoek naar een reeks branden welke de afgelopen tijd plaats hebben gevonden in Drenthe.

Afgelopen nacht was het in Assen en Norg opnieuw raak met branden. De politie kreeg vannacht rond 3:10 uur een melding van een scooterbrand aan de Ter Aardseweg in Assen. De scooter brandde hierbij volledig uit.

Daarnaast kreeg de politie rond 03:45 uur een melding van een brand in een tuinhuis aan de Tortelstraat in Norg. Hier ging een tuinhuis in vlammen op. In beide gevallen is er mogelijke sprake geweest van brandstichting.

Poging brandstichting Eelde
In Eelde trof de politie vannacht rond 04:15 uur twee mannen aan onder verdachte omstandigheden na een melding van een oplettende buurtbewoner. De omstandigheden waren van die aard dat de twee mannen zijn aangehouden op verdenking van poging brandstichting in Eelde.

De politie doet uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de branden en of er sprake is geweest van brandstichting. Ook onderzoekt men of de twee aangehouden mannen iets met deze branden te maken hebben.

Getuigen gezocht
Heeft u afgelopen nacht rond de genoemde tijdstippen iets verdachts gezien in Assen of in Norg? Meld dit dan bij de politie! Informatie doorgeven aan de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier op politie.nl. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000 of via de website meldmisdaadanoniem.nl.