Opsporing Verzocht dinsdag in het teken van het onderzoek naar de dood Els Slurink

Groningen – Op 26 januari 2021 staat de uitzending van Opsporing Verzocht grotendeels in het teken van het onderzoek naar de dood van Els Slurink.

De psychologe werd in de nacht van 20 op 21 maart 1997 om het leven gebracht in haar woning aan het Van Brakelplein in Groningen. Ze overleed als gevolg van een steekwond, recht in haar hart. De afgelopen 24 jaar probeerde de politie meermaals de zaak op te lossen. Tot op de dag van vandaag is niemand aangehouden. De uitzending van Opsporing Verzocht begint dinsdagavond om 21.20 uur op NPO1.

Sinds 18 januari vraagt de politie op verschillende manieren, lokaal en landelijk, aandacht voor de zaak in de hoop mensen te bereiken die belangrijke informatie hebben. Eerder onderzoek naar cold cases toont aan dat daders in deze zaken vaak aan mensen in hun omgeving vertellen wat ze hebben gedaan. De politie denkt daarom dat er personen moeten zijn die meer weten over de dood van Els en misschien zelfs kunnen vertellen wie verantwoordelijk is voor haar overlijden. De politie stelt nu alles in het werk om met die mensen in contact te komen. Informatie over de cold case is ook snel en eenvoudig te raadplegen via www.politie.nl/elsslurink.

Opsporing Verzocht

Een extra lange aflevering van Opsporing Verzocht besteedt op 26 januari aandacht aan de zaak. Daarin een reconstructie van de laatste dag van het leven van Els Slurink. Nabestaanden vertellen wie Els was en welke impact haar plotselinge overlijden nog altijd heeft. En uiteraard licht de politie de laatste stand van zaken in het onderzoek toe.

 Wat gebeurde er

Op vrijdag 21 maart 1997 verschijnt de 33-jarige Els Slurink niet op een afspraak op haar werk. Haar collega’s vertrouwen het niet en gaan naar haar huis aan het Van Brakelplein in Groningen. Door het raam van het huis zien zij Els op de vloer liggen. Zij bellen direct 112. De ambulance is er als eerste, de politie komt kort daarna. 
De ambulancemedewerkers trappen de deur in en stellen al snel vast dat Els niet meer leeft. Zij blijkt met geweld om het leven te zijn gebracht. De avond of nacht voor haar dood moet dus iemand in haar huis zijn geweest. Het is na al die jaren nog altijd niet bekend wat zich precies in de woning van Els heeft afgespeeld en door wie en waarom zij om het leven is gebracht.De afgelopen 24 jaar hebben alle onderzoeksinspanningen nog altijd niet tot de oplossing van deze zaak geleid. Het is dus nog steeds onduidelijk wat er in de woning van Els Slurink is gebeurd en wat de aanleiding voor haar dood is geweest. Het onderzoek naar haar dood zal niet gesloten worden tot een dader aangewezen kan worden. Uiteindelijk wil de politie niets liever dan de vragen van de nabestaanden kunnen beantwoorden.

CommunicatieoffensiefEerder onderzoek naar cold cases toont aan dat daders in deze zaken vaak aan mensen in hun omgeving vertellen wat ze hebben gedaan. De politie denkt daarom dat er personen moeten zijn die meer weten over de dood van Els en misschien zelfs kunnen vertellen wie verantwoordelijk is voor haar overlijden. De politie stelt nu alles in het werk om met die mensen in contact te komen. 
Op bijna honderd locaties in de stad Groningen vraagt de politie vanaf maandag 18 januari 2021 om tips in het onderzoek naar de dood van de 33-jarige Els Slurink, nu bijna 24 jaar geleden. Het communicatieoffensief is het eerste in de nieuwe landelijke aanpak van cold cases, met als motto ‘Het is nooit te laat om te praten!’.

Het is nooit te laat om te praten!De politie heeft nog altijd veel vragen rond de dood van Els Slurink. Haar nabestaanden hopen nog elke dag op antwoorden. Voor hen is het is onverteerbaar dat zij niet weten wie Els om het leven bracht en waarom. Er is de politie alles aan gelegen de familie eindelijk duidelijkheid te kunnen geven. En uiteraard de persoon op te sporen die dit heeft gedaan, want iemand die zó’n ernstig misdrijf pleegt mag daar niet zomaar mee wegkomen. Els Slurink is nu bijna 24 jaar geleden overleden, maar het is nooit te laat om te praten!

BeloningDe hoofdofficier van justitie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de dader(s).

Informatie?Vermoedt u wie Els om het leven heeft gebracht? Het is nooit te laat om te praten! Of heeft u andere informatie die misschien van belang kan zijn in het onderzoek naar haar dood? De kleinste stukjes informatie kunnen van belang zijn. Help nabestaanden uit hun onzekerheid. Bel gratis de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of mail naar coldcase@politie.nl. 
U kunt uw informatie desnoods anoniem delen door te bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier, via de website op www.politie.nl.  Bijna honderd locaties in de stad Groningen zijn gedurende twee weken voorzien van abriposters met daarop de vraag ‘Wie bracht Els Slurink om het leven?’. Ook een digitaal billboard op de Grote Markt in de stad vraagt aandacht voor de zaak. Daarnaast zal het Mobiel Media Lab op verschillende plekken in de stad verschijnen. Ook krijgt de cold case aandacht op de lokale en nationale sociale mediakanalen van de politie. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*