Studenten demonstreren op Vismarkt voor versoepeling coronaregels

Dvhn.nl (Bron) & Patrick Wind & Raymond Meter 112Groningen

Groningen – Een paar honderd Groningse studenten demonstreren vanmiddag(10 maart) op de Vismarkt voor een versoepeling van de coronaregels. Dat meldt Dvhn.nl vorige week.

Dat is althans het doel van een groep studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op de site destudentuitisolement.nl roepen zij hun medestudenten in de stad op om massaal naar de Vismarkt te komen om aandacht te vragen voor de groeiende psychische nood onder jongeren door de lockdown.

Lockdown vraagt van jongeren zwaardere tol dan virus zelf

 

Woensdag 10 maart is precies een jaar na de allereerste coronamaatregelen. Die vraagt vooral van jongeren een zware tol, zwaarder dan het virus zelf, schrijven initiatiefnemers Nikki Potze en Casper Farret Jentink op hun website. Met een massaal maar ‘vreedzaam en coronaproof protest’, van 14.00 tot 15.30 uur, willen beide sterrenkunde-studenten pleiten voor soepeler regels.

Initiatiefnemers hopen op navolging in andere studentensteden

 

Potze en Jentink hopen dat hun initiatief navolging krijgt in andere Nederlandse studentensteden.

 

 

Meer info en bron Dvhn.nl