Regio: Schoorsteenbrand in Groningen snel onder controle

Groningen – De Groninger brandweer moest zaterdag aan het einde van de middag in actie komen vanwege een mogelijke woningbrand aan de Goeman Borgesiuslaan in de Groningse Villabuurt. Niemand raakte gewond. De melding van de brand kwam rond 17.45 uur binnen bij de hulpdiensten waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “De bewoners hadden de open haard aangezet en op een gegeven moment namen zij rook in de woning waar”, vertelt brandweerwoordvoerder Edwin Oosterheerd. “Ze hebben daarop de open haard leeggemaakt en zijn op advies van de centralist van de meldkamer naar buiten gegaan, en hebben op de brandweer gewacht.” Zegt Oogtv.nl.

 

Salvage

De brandweer was snel ter plaatse. “Wij hebben een controle gedaan in de woning. Daarbij hebben we met behulp van een inspectieluikje het schoorsteenkanaal onderzocht. Daarbij hebben we echter niets aangetroffen.” De brandweer kon daarop al snel weer terugkeren naar de kazerne. “Wel hebben we stichting Salvage ingeschakeld. Omdat er in de woning wat rook stond, gaan zij de bewoners ondersteunen bij het verwijderen van de rookschade.” Het advies is, laat minimaal 1x per jaar je schoorsteen vegen, dat voorkomt een hoop ellende.

 

Foto Raymond Meter 112Groningen