Brandweer is met bodycams voorbereid op oud & nieuw

Groningen – Ook dit jaar dragen sommige collega’s bodycams voor de veiligheid. Dit doen we zodat we jou zonder problemen kunnen helpen tijdens oud & nieuw.

Ze zetten verspreid over de regio bodycams in. Én stimuleren alle collega’s om aangifte te doen als ze te maken krijgen met agressie of geweld. Want geweld mogen we natuurlijk niet accepteren.

 

Vorige jaarwisseling hebben we voor het eerst bodycams ingezet, als pilot. De meeste brandweercollega’s vonden dit voor herhaling vatbaar. Dit jaar konden alle kazernes aangeven of ze tijdens de jaarwisseling bodycams willen inzetten of niet. Inmiddels zijn de camera’s uitgereikt aan de kazernes die hierom hebben gevraagd. Met de inzet hiervan beschermen we onze collega’s. Mocht er iets voorvallen, dan kunnen de beelden worden gebruikt als bewijsvoering bij een eventuele strafzaak. Ook hopen we hiermee geweld te ontmoedigen.

Aandachtskaartjes aangifte

Daarnaast krijgen alle collega’s ‘aangiftekaartjes’. Op die kaartjes staat waar je om moet denken bij het doen van aangifte. Dit is een initiatief van de Taskforce Onze Hulpverleners Veilig. Zo hopen we samen dat er meer aangifte wordt gedaan, zodat daders beter worden vervolgd. Want geweld tegen hulpverleners mogen we niet accepteren!