Regio: Twee gewonden bij ongeval Europaweg Groningen

Groningen – Bij een fors verkeersongeval op de Europaweg zijn zondagavond twee personen gewond geraakt.

Door een nog onbekende oorzaak kwamen omstreeks 22:10 uur twee personenauto’s met elkaar in botsing. Dit gebeurde op de kruising van de Europaweg met de afrit N7. Eén personenauto’s reed op de Europaweg rechtdoor, de andere personenauto’s wilde vanaf de N7 linksaf de Europaweg opdraaien.

De hulpdiensten, waaronder de brandweer, kwamen met spoed ter plaatse om medische hulp te verlenen. De bestuurster van één van de personenauto’s moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijdt. Brandweerlieden hebben met behulp van speciaal red-gereedschap de deur van de auto eruit geknipt.

Twee personen zijn uiteindelijk met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De politie bracht het ongeval in kaart en deed ter plekke onderzoek naar de toedracht van het verkeersongeval.

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden weggesleept. In verband met het ongeval was de Europaweg en de afrit van de N7 langere tijd afgesloten voor het verkeer.