Pittenzak in magnetron zorgt voor brandweerinzet

Haren – In wooncomplex Maarwold aan de Nesciolaan in Haren heeft donderdagavond brand gewoed in een magnetron. De brandweer kon de brand snel onder controle brengen, maar wist niet te voorkomen dat meerdere mensen rook hebben ingeademd, zo meldt OogTV.nl

De brandweer schaalde het incident snel op naar een ‘middelbrand’, omdat in de hele vijfde verdieping van het wooncomplex rook was getrokken. De brand zelf bleek relatief klein. Maar de rook zorgde ervoor dat meerdere mensen door ambulancepersoneel nagekeken moesten worden, omdat ze de rook hadden ingeademd.

De bewoners mochten allemaal in hun woning blijven, maar moeten ramen en deuren gesloten houden. De brand zelf is inmiddels onder controle en de brandweer is bezig om het gebouw te ventileren.

De brand werd veroorzaakt door een pittenzak, bedoeld als warmte of koudebron bij pijntjes. De zakken worden ook gebruikt als kruik en worden daartoe opgewarmd in een magnetron.

Foto’s met dank aan HarenDeKrant.nl